jueves, 16 de abril de 2009

Resum Ramona.adeú

Pàg 20,21,22.

Mort de Franco

Franco va morir el 20 de novembre de 1975.
Durant la malaltia ,el príncep Joan Carles,va ser anomenat successor pel mateix dictador,havia assumit les funcions del cap d'Estat i les últimes Corts de la dictadura van aprovar la llei que va fer possible el restabliment de la democràcia.
Desprès de la mort de Franco i els representants de l'oposició del franquisme van ngociar la sortida:el referèndum sobre la reforma política,i aprovació de la Constitució Espanyola.
Roig Conrea el periodisme:amb cert cair literari en català RETRATS PARAL·LELS I,II I III(1975-78)fa el retrat d personatges de l'època entrvistats per la revista SERRA D'OR i en castellà LOS HECHIZEROS DE LA PALABRA(1975),com el periodista Rafael vidiella AVENTURA DE LA REVOLUCIÓ (1976).
La programació en català donava pas a informatius,programes d'entrevistes,reportatges..entre els anys 1964 i 1967 s'havia emès amb periodicitat setmanal TEATRE CATALÀ.
ELS 49 ENTREVISTATS:
-Pintor Antoni Tàpies
-Abat de Monserrat
-Cassià Maria Just
-Marta Mata
-Joan Oliver
-Cipriano García
-Pau Vila
-Joan Fuster
-Lluís Llach
El juliol de 1978 coincidint amb la seva presència a les llistes electorals del Partit Socialista Unificat de Cataluny,la direcció de TVE a catalunya el va eliminar de la graella.

No hay comentarios: